SPOT PÅ MIDTEN

Produceret af SPOT Festival - Støttet af Region Midtjylland​

“Det er vigtigt, at vi ser - og tilgodeser - vækstlagene og talenterne udenfor de store bysamfund som København og Aarhus, hvis vi alle skal nyde godt af fremtidens diversitet og kunstneriske nybrud,”

Info

To ashes

SPOT PÅ VIBORG

6 Videoer
Info

Porcelænsliv

SPOT PÅ HERNING

7 Videoer
Info

https://www.instagram.com/lava.music.group/https://www.facebook.com/lavamusicgroup

Info

Johannes Aaen (piano), Mikkel Bøggild (Dobro), Mark Kuhn (Upright Bass) og Jonas Kardyb (Drums)

instagram.com/katrineschmidtmusic/
facebook.com/katrineschmidtmusic

SPOT PÅ HOLSTEBRO

7 Videoer
Info

Emma Lillelund, Jacob Broe Christensen, Frederik Snæland og Gustav Hagelskjær

SPOT på Midten afdækker talentmassen på tværs af regionen

30/11 2021

Projekter realiseres med støtte fra Region Midtjylland og i tæt samarbejde med en partnerkreds bestående af spillesteder og arrangører fra hele regionen.

SPOT på Midten er et projekt skabt for at sætte fokus på alle de talenter, der befolker de jyske egne i Region Midtjylland. Over en tre-årig periode skal vi – i tæt samarbejde med lokale aktører og arrangørforeninger for og af unge – afdække og understøtte det sprudlende udbud af unge, lokale musikere og arrangører, der holder kreativiteten i live på scenerne på tværs af regionen.

“SPOT på Midten handler om at styrke alle led i Danmarks musikalske fødekæder.
At være til stede, synliggøre, dele viden og samarbejde med de lokale kunstneriske vækstlag; at bakke op om alle talenter og de miljøer, de udspringer af, for at styrke hele landets kulturelle udvikling. Med SPOT på Midten rækker SPOT ud til et samarbejde med musiklivets mange lokale kraftcentre, for at styrke de faglige og kulturelle netværk og for at stimulere de mange lokalt-baserede talenter,” fortæller Gunnar K. Madsen om projektet, der tog sine første skridt i slutningen af maj i år.

Slagteriet i Holstebro, Drivhuset i Skive og Fermaten i Herning er de første tre byer, som har dannet rammerne for SPOT på Midten-konceptet – og frem mod jul udfolder vi de pakker, som vi har taget med hjem fra de respektive byer. I alle tre byer har vi haft et tæt samarbejde med lokale unge-arrangører, og således er den første pakke fra Holstebro kurateret af Subhuset, i Skive samarbejdede vi med de stærke folk fra Næst, og i Herning blev programmet sammensat af foreningen Frekvens. Alle arrangørforeningnerne glæder vi os til fortsat at samarbejde med, samtidig med at vi glæder os til at samarbejde med og møde endnu flere unge aktører i og udenfor projektet.

Projektets fokus er som altid på talentdyrkelsen i musiklivet – en af kerneopgaverne som også står som centrum i bl.a. den årlige SPOT Festival. SPOT på Midten sætter bare endnu mere streg under den lokale forankring, der forhåbentligt giver mere ny musik fra hele landet.

“Det er vigtigt, at vi ser – og tilgodeser – vækstlagene og talenterne udenfor de store bysamfund som københavn og Aarhus, hvis vi alle skal nyde godt af fremtidens diversitet og kunstneriske nybrud,” lyder det fra Gunnar K. Madsen.

Fra i dag, første søndag i advent, kan man gå på opdagelse i musikken fra Holstebro. De næste to søndage løfter vi sløret for de musikalske godter, som vi fik med hjem fra henholdsvis Skive og Herning. Hold øje på spotpaamidten.dk og på SPOT Festivals kanaler for mere info.